C1 rijbewijs halen voor camper

Snelweg

Het c1 rijbewijs wordt ook wel camperrijbewijs genoemd. Wanneer je met een camper op vakantie wilt, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Alleen aan een autorijbewijs heb je dus niet genoemd. Om met een caravan te rijden heb je alleen nog je aanhanger rijbewijs nodig (BE rijbewijs) maar een camper is weer een geval apart. Om een voertuig te besturen met een gewicht van tussen de 3500 en 7500 kilo, heb je namelijk het C1 rijbewijs nodig. De meeste campers en lichte vrachtwagens vallen in deze categorie.

C1 rijbewijs

C1 rijbewijs halen bij een rijschool

Als je het c1 rijbewijs wil halen als particulier om met een camper te rijden dan heb je geen code 95 nodig. Je kunt dus gewoon kijken welke rijscholen het c1 rijbewijs zonder code 95 aanbieden. Een van deze rijscholen is Verkeersschool Wesseldijk. Zij hebben locaties in Arnhem, Nijmegen, Tiel en Wageningen. Het is een grote rijschool met goede instructeurs en een hoog slagingspercentage. Daarnaast hanteren ze scherpe prijzen. Het halen van het C1 rijbewijs is een noodzakelijk kwaad als onderdeel van de voorbereiding voor de vakantie met de camper dus daar wil je niet meer geld aan uitgeven dan nodig is.

Camper

Goede voorbereiding bij reizen met een camper

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je met een camper op vakantie gaat. Waar wil je naar toe? Ga je rondtrekken? Op de bonnefooi of reserveer je alvast plekken? In sommige landen kun je overal met je camper overnachten maar in de meeste landen ben je aangewezen op campings. Landen die in trek zijn bij camper hebben ook speciale camper campings. Dit kun je vooral al bekijken zodat je op reis weet waar je naar moet kijken. Zo weet je waar je toe bent en ben je voorbereid terwijl je toch het avontuurlijke gevoel van vrijheid kunt vasthouden.