Hier staat de regio Toscane om bekend

toscane

Je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord: Toscane. Toscane is een regio in Midden-Italië waar menig persoon graag op vakantie gaat. Niet alleen om de unieke steden maar ook om de adembenemende natuur is Toscane erg populair. En vergeet vooral niet de culinaire hoogstandjes die uit dit gebied komen.

Toscaanse specialiteiten

Echte bourgondiërs en foodies kunnen hun hart ophalen in Toscane. Het gebied kent een aantal specialiteiten die je in eigen land simpelweg niet kunt vinden. Een daarvan is de Toscaanse pici. Pici is een zeer typische pasta soort die je eigenlijk buiten Toscane niet veel kan vinden maar in Toscane, en ook Umbrië, vrijwel overal op de kaart staat. Het lijkt op een, respectievelijke, dikke spaghetti. Als je een bezoekje aan dit gebied brengt dan mag dit absoluut niet ontbreken.

toscane

Een aantal andere Toscaanse delicatessen die je echt niet wil missen:

  • boar ragu
  • pecorino kaas
  • bonen
  • panzanella

Hoewel je al een hele vakantie kunt vullen met eten in Toscane is er natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven in deze bijzondere streek.

toscane

Een bezoek aan Florence

Wie Toscane bezoekt moet absoluut ook een kijkje nemen in Florence. Deze prachtige grote stad heeft ontzettend veel te bieden. De musea staan vol beroemde en prachtige kunst die je alleen daar kunt aanschouwen. De straten zijn charmant. Ook winkelen is geweldig in Florence. Natuurlijk kun je ook daar heerlijk eten. Tip: bezoek Florence in het laagseizoen. In de zomer kan het erg heet worden en hoe mooi Florence ook is, met veertig graden geniet je vaak toch minder van een stedentrip. Bovendien is het er erg druk omdat Florence natuurlijk ook bij andere wereldburgers op de bucketlist staat. Florence wordt door de lokale bevolking ook wel Firenze genoemd.